Om de energiecapaciteit van een batterij in kilowattuur te schatten, vermenigvuldigt u de typische bedrijfsspanning met de ampère-uurwaarde en deelt u vervolgens door 1.000. Een batterij van 400 ampère-uur die 6 volt genereert, kan ongeveer 2, 4 kilowattuur leveren. Voor deze informatie wilt u naar uw elektriciteitsrekening kijken. Het wordt meestal afgedrukt als uw maandelijkse kilowattuur.
Om uw dagelijkse kilowattuur te berekenen, moet u dat aantal delen door 30 en vervolgens vermenigvuldigen met 1000 om het getal om te zetten in wattuur. Wat zich vertaalt in één watt vermogen dat gedurende een uur wordt aangehouden. Dit is de eerste stap bij het bepalen van de grootte van uw zonnebatterij. In termen van systeemgrootte: batterijafmetingen worden uitgedrukt in kilowattuur of kWh.
Wat betekent dit? Wanneer de stroomvoorziening uitvalt, wilt u idealiter dat uw batterijbank ALLE belastingen in uw huis van stroom voorziet. U wilt dat uw hele hoofdstroompaneel (dat met alle stroomonderbrekers) van stroom wordt voorzien, zodat elk apparaat, licht en klok in uw huis of gebouw werkt. Nu moeten we de batterijbank op maat maken. De batterijen leveren elektriciteit aan deze ladingen wanneer de zon's nachts of op regenachtige dagen niet schijnt.
De omvormer trekt gelijkstroom uit de bank en keert deze om naar AC voor de belastingen. Hoeveel elektriciteit moet er in uw accubank worden opgeslagen? Dit wordt berekend door de som van de wattagebelastingen (W) vermenigvuldigd met gebruiksuren (uren). Dit is gelijk aan een energie-eenheid die kilowattuur (kWh) oproept. Het is dezelfde eenheid elektriciteit die het energiebedrijf elke maand in rekening brengt voor uw elektriciteitsgebruik.
De energiecapaciteit van een batterij wordt gemeten in kilowattuur. Als een batterij bijvoorbeeld 15 kWh energie opslaat en het vermogen 5 kilowatt is, kan deze worden opgeladen of leeg raken met een maximale snelheid van 5 kilowatt en duurt het 3 uur voordat deze volledig is opgeladen. Van daaruit kunt u het aantal batterijen berekenen dat u nodig hebt door de elektriciteitsvraag van de apparaten die u wilt voeden te vermenigvuldigen met het aantal uren dat ze moeten worden gevoed. Om dit in de praktijk te brengen, kunt u, als uw batterij 10 kWh bruikbare opslagcapaciteit heeft, ofwel 5 kilowatt vermogen gebruiken gedurende 2 uur (5 kW * 2 uur% 3D 10 kWh) of 1 kW gedurende 10 uur.
Volledig zelfvoorzienend gaan met zonnebatterijen is een duur en ingewikkelder proces dan verbonden blijven met het net. Stel dat u 3 dagen autonomie wilt, en u hebt 60 kWh nodig vermenigvuldigd met 3 of 180 kWh bruikbare energieopslagcapaciteit van de batterijbank. Loodzuuraccu's hebben ook een beperktere hoeveelheid bruikbare capaciteit en worden doorgaans slechts 50% ontladen. Wat u ook uit een zonne-plus-opslagsysteem wilt halen, er zijn een paar universele factoren die van invloed zijn op het aantal batterijen dat u moet krijgen.
Omdat batterijen niet genoeg vermogen hebben om in één keer een back-up van uw hele huis te maken, bevatten de meeste opslaginstallaties een kritisch laadpaneel, een secundair elektrisch paneel met minder circuits die tijdens een storing door een batterij kunnen worden gevoed. Als je je tv elke dag de hele dag aan houdt, verbruikt hij meer dan 7 kWh elektriciteit per dag, een aanzienlijk deel van de typische 10 kWh bruikbare energieopslag die veel batterijen hebben. Aan de andere kant, als u te veel batterijen koopt, voegt u onnodige kosten toe aan uw systeem, met extra componenten, complexiteit en onderhoud.